Wat doe ik

Advies

Fondsenwerving

Projecten

advies
Begin bij het begin

Created with Sketch.

Nieuwe of bestaande initiatieven en projecten kan ik ondersteunen. Zoals bij het formuleren van jouw concrete project. Dat is vaak al een hele klus. Ik denk mee, stel vragen en adviseer. Ik weet projecten duidelijk te verwoorden en zorg voor een pakkend plan en een overzichtelijke begroting.
Wanneer een fonds een subsidieoproep open heeft staan, passend bij jouw organisatie, kan ik je over het doen van een aanvraag adviseren, maar ook de gehele aanvraag voor je verzorgen. Dat is fondsenwerving. 

fondsenwerving
Als je plannen zijn uitgewerkt

Created with Sketch.

Als je plannen zijn verwoord en de begroting helder is, is het tijd om donaties binnen te halen. Dat is mogelijk door het aanschrijven van fondsen. Grote landelijk fondsen, of juist regionale fondsen, fondsen die specifieke doelgroepen steunen. Ieder fonds heeft zijn eigen kenmerken en vereisten, dus iedere aanvraag is maatwerk. 
Ook kan het kansrijk zijn om sponsoren en donateurs te gaan werven. Hierin kan ik je van advies voorzien. 
Iedere keuze vraagt om een unieke aanpak. Dat werk neem ik je uit handen. 

projecten
goed afronden

Created with Sketch.

Als het geld eenmaal bijeengebracht is kan het project starten en wordt je plan werkelijkheid. Hierbij kan ik betrokken blijven en zelfs het project voor je uitvoeren.
Een goede projectadministratie is de basis voor uitkering van een subsidie. Niet alleen de gemaakte kosten moet je kunnen verantwoorden. Juist ook de behaalde resultaten moet je achteraf kunnen aantonen. Ik kan als relatieve buitenstaander goed monitoren of de praktijk nog aansluit bij de oorspronkelijke plannen én de fondsaanvraag. 
Ik zorg dat behaalde resultaten overzichtelijk worden verantwoord. 

voor wie?

Eigenlijk is fondsenwerving interessant voor iedereen met een plan, op zoek naar de financiën om te starten of doorontwikkelen. Denk aan bijvoorbeeld verenigingen, stichtingen, non-profit organisaties, burgerinitiatieven of ondernemers.
Andersom kan ook, dat er een subsidieoproep is, die aansluit bij wat jij doet. Die mogelijk maakt dat je kan innoveren, investeren of verduurzamen. 

Fondsenwerving kan zorgen voor

Nieuwe werkwijzen ontwikkelen, nieuwe doelgroepen bereiken, het realiseren van burgerinitiatieven, muziek -, dans - en culturele activiteiten, 
doorontwikkeling van bestaande projecten. 


Neem gerust contact met me op, om te sparren of jouw plan ook geschikt is voor fondsenwerving!